Zondag 21 januari staan we – vol adrenaline – met 5 man sterk op Schiphol. Wij natuurlijk met z’n 3tjes en ook mijn ouders gaan deze keer mee. Door onze vroege vlucht zijn we al voor de middag in Porto, we halen onze huurauto op en gaan richting ons nieuwe huis-to-be.

Mijn ouders zijn onder de indruk en dan hebben ze alleen nog maar de buitenkant gezien. De eigenaar is er niet, maar het is etenstijd dus we gaan meteen even lunchen in het restaurant aan de overkant. Tijdens het lunchen zien we de eigenaar aankomen, dus als we klaar zijn gaan we naar hem toe.

Hij is blij ons te zien. En neemt ons meteen mee het huis in. Hij heeft het huis laten schoonmaken, de cv leidingen gereinigd en de open haard heeft een glazen deur gekregen, zodat het ook veilig is. Doordat de leidingen nog niet helemaal klaar zijn, staat de kachel uit en is het dus ijzig koud in huis. We slapen met z’n allen in het hotel in het dorp!

Maandag…. De dag van de overdracht. Helaas hebben we pas om 17.00 een afspraak bij de bank, dus nog heel wat uurtjes wachten… We gaan onze dag nuttig besteden., we gaan naar de kapper! Naar de kapper is hier altijd een feest, zowiezo omdat het super vriendelijke dames zijn en ook omdat je bij het afrekenen gewoon van verbazing afvraagt of dit het bedrag per persoon is of allemaal samen! Eerst krijgt Sem een korte coupe, dan mijn moeder een verfbeurt en een knipbeurt. En toen ik… Bij een nieuw huis hoort een nieuwe coupe, dus mijn lange vlecht gaat eraf. Een hele metamorfose. 3 uur later staan we allemaal weer buiten én schiet de tijd al aardig op!

Uiteindelijk is het 17.00 uur. In een kamertje bij de bank zitten 2 advocaten, de huidige eigenaar is er, zijn makelaar en wij met zijn 5-en. Alles is natuurlijk in het Portugees. Alles wordt voorgelezen, ja hoor, ik snap (bijna) alles! Sem is al dikke vriendjes met de eigenaar, ze maken samen een tekening… eerst een huis, dan maakt de ander een boom, dan komt er een zon en ook wat regen, een dier en elke keer komt er iets bij (zie foto). Tussendoor proberen wij onze aandacht bij de advocaten te houden. En uiteindelijk, heel veel paraafjes en handtekeningen later is het huis van ons!

Daar moet op gedronken worden….  

By |2018-07-11T14:25:32+00:00juni 11th, 2018|News|

Schrijf je nu in voor onze Inspiratiemail én
krijg direct 5% korting op je verblijf.