De rest van de week in januari hebben we nog heerlijk genoten van alles wat Portugal zo mooi maakt. We zijn naar de familie geweest. We hebben wandelingen gemaakt (ja, ja, je loopt zo de natuur in, na een paar minuten hoor je alleen nog de vogels, de krekels en het ruisen van de bladeren aan de bomen). We hebben lekker gegeten bij de overbuurvrouw (Restaurante Gota d’Agua) en natuurlijk ook bij een super lekker restaurant in Sarzedo: Restaurante Impala. We zijn naar de donderdag markt geweest in Arganil, we hebben genoten op terrasjes van de fijne Portugese wijnen en het lekkere Portugese bier. We zijn gaan ontbijten bij de bakker. Super genieten dus!

Tussen al het genieten door hebben we (lees de dames) ook nog veel schoongemaakt, hebben de mannen de tuin verder opgemeten (pfff dat wordt veel gras maaien) en hebben José en ik de eerste stappen gemaakt voor de vergunning van de B&B! Met z’n allen gaan we richting Nederland.

Na 2 weken in NL vindt José het tijd om weer terug naar Portugal te gaan voor de eerste klussen! Het is er ‘s nachts erg koud (-5), maar overdag klimt het kwik tot ongeveer 15 graden! Met een zonnetje erbij is het heerlijk toeven.
De dakgoten worden aan het huis gemonteerd (nu kunnen de muren worden schoongespoten!). Hij komt tot de ontdekking dat we op de huidige bedden echt geen gasten kunnen ontvangen, dus die moeten worden vervangen voor het allemaal gaat draaien.

In z’n eentje heeft José heel veel werk verzet. We plannen een volgende klusweek in, want in je uppie kun je niet alles doen wat je wilt. Dus half april is het zover. We gaan met z’n 2tjes 2 weken lang aan de slag. Het klusschema is gemaakt, dus we vertrekken vol goede moed. Alle kamers worden leeggehaald, de spullen gaan naar de mensen die door de brand alles zijn kwijtgeraakt! Dat geeft voor ons een goed gevoel.

We kopen ons suf bij de bouwmarkt, want we gaan in alle kamers 1 wand behangen, daar hoort dan natuurlijk ook bijpassende gordijnen bij en een nieuwe vin, want in de zomer wordt het waarschijnlijk wel warm. Dan is het toch fijn als mensen een beetje verkoeling krijgen door een vin. Na het behangen halen we nieuwe bedden. We hergebruiken de nachtkastjes, want die passen echt bij de stijl van het huis. Het begint er nu al een beetje op te lijken. De badkamers (elke kamer heeft z’n eigen douche en wc) worden ook onder handen genomen. Zo zijn we 2 weken lang dag in dag uit aan het klussen. Super tof! We bouwen nu echt aan onze droom.

We krijgen er een kick van als we ook 2 kasten hebben gevonden voor de woonkamer, het ontbijt gaan we serveren aan een hele mooie lange tafel. Met de dag wordt het mooier en we gaan super voldaan na 2 weken weer naar huis. Terug naar ons mannetje die we zo hebben gemist. Het is voor het goede doel zullen we maar zeggen. Wel valt het ons zwaar om hem achter te moeten laten. Gelukkig hebben we hele lieve ouders, die hem met alle plezier opvangen! Ook vriendinnen en zuslief worden ingezet! TOPPERS!! Zonder jullie kunnen we dit niet 

(Foto: De behangetjes)

By |2018-07-11T14:24:43+00:00juni 18th, 2018|News|

Schrijf je nu in voor onze Inspiratiemail én
krijg direct 5% korting op je verblijf.