Na een paar maanden van wikken en wegen, hebben we de knoop doorgehakt. We hebben tickets geboekt naar Portugal. Een kleine week om er achter te komen of we het huis wel of niet kunnen kopen. We plannen onze trip voor de Herfstvakantie. Maar dan (15 oktober) gebeurd er iets verschrikkelijks.

We zien op het nieuws dat er bosbranden zijn in Portugal. Ze zijn ontzettend heftig, er zijn heel veel brandhaarden. Ze trekken ook al snel de richting op van onze familie. Verschrikkelijk! We hebben er geen woorden voor. We zien de berichten van familie en vrienden voorbij komen op Facebook, hoe het steeds dichterbij komt. Vele mensen raken hun huizen kwijt, hun dieren en geliefden. De alles verwoestende brand maakt heel veel kapot.

De mensen hier in NL vragen elke dag hoe het is in Portugal, omdat communicatie wegvalt, is het heel lastig om aan te geven hoe het gaat. Als er weer communicatie is, horen we dat de familie gelukkig ongedeerd is. De brand is tot heel dichtbij gekomen, ze hebben heel veel angst gehad. Wij hebben zelfs hier de ‘rode zon’ gezien, veroorzaakt door de branden.

Wat wij ons nu afvragen is, willen we er nog wel heen? Nu? En ook wellicht in de toekomst? Bosbranden komen elke zomer voor, maar in deze omvang zijn ze gelukkig zeldzaam. We stappen toch 25 oktober in het vliegtuig. Vanaf Porto rijden we een uur in een ‘normaal’ Portugal en dan zien we de eerste stukken verbrand gebied. Vanaf 30 kilometer voor het dorp is alles verbrand, waar je ook kijkt, zwart. Heel triest! Met tranen in mijn ogen rijden we verder. Zodra we van de snelweg af gaan is het weer groen. Hoe bizar!!

We zijn hier met een doel, dus we zetten onze emoties aan de kant en gaan aan de slag. Eerst naar de Financas, dan naar Bank 1, door naar Bank 2. Een goed gesprek en een opdracht om papieren te gaan verzamelen. Dus richting ons droomhuis. De natuur is hier nog intact en inmiddels in mooie herfstkleuren. Buiten voelt het nog zomers aan. We babbelen met de eigenaar en zien dat er meer mensen (Nederlanders) foto’s staan te nemen… Oh die willen het huis ook hebben… Kapers op de kust. We horen dat er ook een Belgisch stel geïnteresseerd is.

Hoe gaat dit aflopen…. Volgende week meer…

Op de foto lachen we nog… Wordt het ons terras…???

By |2018-07-11T14:26:50+00:00mei 21st, 2018|News|

Schrijf je nu in voor onze Inspiratiemail én
krijg direct 5% korting op je verblijf.