En ja, nu we zo druk bezig zijn met klussen in het nieuwe huis en nu we de knoop doorgehakt hebben om toch al eerder naar Portugal te vertrekken, moet er ook in Nederland het één en ander worden gedaan. Huis verkopen, spullen inpakken én handdoeken wassen!

Eén belangrijk ding is: het huis verkopen! 3 makelaars komen langs om een waardebepaling te doen. Dat viel niet tegen. Tsja en welke makelaar kies je dan. Om ons heen weten de mensen wel dat het huis in de verkoop gaat. En dan wil mijn nichtje komen kijken. Na de 2e keer geeft ze ons een bod. We willen daar nog wel even over nadenken. Als we in April weer 2 weken gaan klussen samen, bellen we op om te zeggen dat we het bod accepteren. Nu mogen zij aan de slag met het regelen van een hypotheek.

Als we vervolgens weer thuis zijn, dan moeten we flink aan het inpakken gaan. Wat kan een mens veel verzamelen in iets meer dan 8 jaar! Niet te geloven. Heel wat uurtjes zit ik boven op zolder, want daar staan de meeste spullen! Alles wordt bekeken, veel leuke dingen kom ik tegen. Voornamelijk veel ‘zwem’dingen, zoals bekers, medailles, vaantjes, diploma’s etc. Maar ook heeft mijn moeder alles bewaard van de basisschool!
En lachte ik Sem uit met zijn poppetjes zonder armen, ik kon er op die leeftijd ook wat van! Hilarisch! Ook kwam ik veel faxen tegen die mijn nichtjes en ik naar elkaar verstuurden. Elke week gingen er wel een aantal brieven heen en weer, van ditjes en datjes tot onthullingen over nieuwe vriendjes! Prachtig! Heel wat uren slijt ik op zolder, die steeds ruimer wordt! In mijn hoofd lijkt het ook wel steeds ruimer. Heerlijk dat ‘ontspullen’!

Om niet alles maar gewoon klakkeloos in de grijze bak te gooien, krijgen veel spullen een nieuwe bestemming. Ook dat is leuk om te doen! Onze spullen krijgen een 2e leven, sommige dingen gaan naar bekenden, andere gaan naar onbekenden die het harder nodig hebben dan wij. Ook verkopen we veel, wat ons weer een mooi zakcentje oplevert. Er moet nog genoeg aangeschaft worden, dus dat komt mooi uit!

Waar we aan de ene kant druk bezig zijn om het huis leeg te maken, komt het er aan de andere kant weer vrolijk in! We hebben in Portugal uiteraard gekeken naar beddengoed, handdoeken en dat soort dingen. Maar ja hier in Nederland weet je waar je kwalitatief goede spullen kunt kopen, dus we slaan het hier alvast in. Dus op een goed moment hangt de zolder helemaal vol met de nieuwe handdoeken. Het lijkt wel alsof we een B&B gaan beginnen!

By |2018-07-11T14:23:39+00:00juni 25th, 2018|News|

Schrijf je nu in voor onze Inspiratiemail én
krijg direct 5% korting op je verblijf.