STAND UP PADDLING

Quinta do Rio Alva - DSC 0753

SUP Rio Alva is onderdeel van “Explorar com Sabine” (ontdekken met Sabine) en is geregistreerd in het RNAAT (Toerisme van Portugal) onder nummer 100/2021.

De rivier de Alva is niet heel diep (ongeveer 2 à 3 meter) en behoort tot één van de schoonste rivieren van Portugal. Aangezien we alle 3 gek zijn op water, wilden we graag iets gaan verhuren op de rivier. Kano’s en waterfietsen zie je bijna overal, maar SUPs nog niet. We hebben het één keer uitgeprobeerd en waren meteen verkocht.

Stand Up Paddling(of kortweg: SUP) betekent dat je je staand op een board, met een peddel in je handen, voortbeweegt over het water. Internationaal gezien is SUPpen de snelst groeiende watersport van dit moment. Het is een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning. Bovendien is het ook een avontuurlijke manier van sporten, mooie plekjes opzoeken, andere mensen ontmoeten en zo dicht mogelijk bij de natuur zijn.

Het gevoel van ontspannen, maar ook van ontdekken gunnen we iedereen, daarom hebben we op dit moment 8 planken en uiteraard voor de veiligheid ook zwemvesten. De rivier de Alva leent zich uitermate voor Stand Up Paddling. De rivier is kalm en je kunt ongeveer 1 km paddlen alvorens je bij de dam komt. Al op 200 meter van het strandje ervaar je de rust en de schoonheid van de omgeving. Je hoort vogels fluiten en je kunt genieten van de kleurenpracht van bomen en planten langs de rivier. Je komt helemaal ZEN weer terug. Na een uitleg op de kant, ga je het water op. Na afloop van de tocht kun je nog verder relaxen en nagenieten bij de Praia Fluvial.

SUPpen is geschikt voor jong tot oud. Jonge kinderen kunnen voor op het board zitten, kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen de tocht zelf maken (we hebben speciale kinderpaddles). Weinig evenwicht? Je mag ook lekker op het board gaan zitten en zo de tocht naar de dam maken. De ervaring van de natuur en de ontspanning is hetzelfde.

Quinta do Rio Alva - Quinta Do Rio Alva Streepjes 1

We bieden twee arrangementen aan:

Ontdek SUP – 1 à 1,5 uur

Je gaat na een instructie op de kant het water op. Je kunt paddlen tot aan de dam en onderweg nog een beetje relaxen.

Kosten zijn € 10,00 p.p.
Logeer je in onze B&B of glamping, dan ontvang je 50% korting.

SUP & Relax – 2 à 2,5 uur

Na een instructie op de kant, ga je het water op. In een grote waterdichte zak krijg je een picknick pakket mee. Je kunt deze nuttigen op een voor jou geschikte plek. Bijvoorbeeld bij de rotspartij dichtbij de dam, of wellicht eerder bij een fijne plek in de schaduw. Alleen beschikbaar, wanneer vooraf geboekt.

Kosten zijn € 17,50 p.p.

Quinta do Rio Alva - Quinta Do Rio Alva Streepjes 1

SUP Yoga

In de zomermaanden, wanneer het water van de rivier is opgewarmd, geeft Valérie Pas een YOGAles op een supboard. YOGA op het water geeft een extra dimensie aan de yogales. Het is heerlijk om midden op het water, onder het genot van het kabbelende water en de kwetterende vogeltjes een Yoga les te volgen. Naast dat het goed is voor je geest, is het super goed voor je lichaam. En op het water is het zelfs nog beter voor je lichaam, focus, balans en evenwicht zorgen voor een ultieme core-training.

Aankomst vanaf 10.30 uur bij onze Quinta.
Yoga: 11.00-12.00
Vrij suppen: 12.00-12.30
Gezonde smoothie: 12.30-13.00

Losse les: € 15,00
Reeks van 6 lessen: € 75,00.

Meedoen? Geef je van te voren op (in verband met de beschikbaarheid).
Mail naar supyoga@quintadorioalva.nl
Of app naar +351 964 735 248

Quinta do Rio Alva - IMG 20200525 WA0005
Quinta do Rio Alva - IMG 20200525 WA0009
Quinta do Rio Alva - IMG 20200525 WA0004
Quinta do Rio Alva - Quinta Do Rio Alva Streepjes 1

SUPPEN
Voor de hele familie