Home2018-11-13T16:53:54+00:00

Welkom bij Bed & Breakfast

Quinta do Rio Alva

Een Bed en Breakfast midden in de natuur, aan één van de schoonste rivieren van Portugal, de rio Alva. Dat is Quinta do Rio Alva. Deze B&B is gelegen in centraal Portugal, tussen Arganil en Tabua in het dorpje Mouronho (Ronqueira).

Onze Quinta is voor iedereen, van de rustzoeker tot de sportieveling en van het verliefde stelletje tot een gezin of vriendengroep.

De B & B telt 4 sfeervol ingerichte kamers met elk een eigen en uniek uitzicht op de prachtige omgeving. Bovendien heeft elke kamer een tv, gevulde mini-bar en een badkamer ensuite met douche en toilet.

Wij runnen de B&B sinds 1 augustus 2018. Het huis is er nú al helemaal klaar voor en ook de tuin rondom het huis is gezellig ingericht. Het zwembad is geplaatst en de buitenkeuken is klaar.  De eerste pizza’s zijn al gebakken in de buitenoven. De rest van het terrein (1 ha) wordt nog aangepakt, dit doen wij op momenten dat u er geen last van heeft.

In het voorjaar van 2019 gaan we ook de 1 ha grote tuin openen voor het publiek. Wat de mogelijkheden dán zijn, dát lezen jullie snel! Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de Nieuwsbrief (zie onder aan deze pagina)!

WIE ZIJN WIJ

José – Sabine & Sem

Bom dia!

Wij zijn José, Sabine en Sem. José is 100% Portugees, maar al op jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland gekomen. Sabine is 100% Nederlands, maar door de vele vakanties in Portugal, heeft ze al een groot Portugees hart. Sem is daarmee 50% Portugees en 50% Nederlands. Met zijn 5 jaar is hij een gezellig, lief en soms ook ondeugend mannetje.

Beschikbare kamers

B & B Kamers

Zwemmen in de rivier niks voor jou? We hebben ons eigen zwembad op 1 september 2018 geopend!
Inclusief lekkere ligbedden, parasols en een barretje. Je kunt hier heerlijk vertoeven in de zon of in de schaduw.

” Het is mogelijk om u in de Quinta te laten masseren door een Portugese dame (die heel goed engels spreekt)”

Sportmassage – Fysio – Ontspanningsmassage 

Kom & Geniet

Zin om de mooiste tijd van het jaar - de vakantie - bij ons door te brengen?
CHECK BESCHIKBAARHEID

Breakfast

Een goed ontbijt

Er staat elke dag een heerlijk en uitgebreid ontbijt voor u klaar (buffetvorm), met veel aandacht voor lokale producten. U kunt het ontbijt nuttigen aan de lange gezellige tafel binnen, maar u kunt het ook meenemen naar het boven of beneden balkon, of naar één van de gezellige zitjes in de tuin.

“Tips voor Restaurants en Bars in de buurt kun je vinden op de volgende pagina” 

Eten & Drinken

Make some Memories

Activiteiten op de Quinta

Voor ieder wat wils:
SUPpen op de rivier
Wandelingen vanaf de Quinta
Vissen bij de rivier
Relaxen bij ons eigen zwembad
Plonsen in de rivier
Huur een kano/waterfiets
Mountainbiken
Compleet verzorgde BBQ-night

Make some Memories

Activiteiten buiten de Quinta

Voor ieder wat wils:
Leuke (andere) rivierstrandjes
Wandel/fietsroutes vanaf andere plekken
(Wild)waterkanotocht over de Rivier de Mondego
Serra de Estrella (met hoogste top van Portugal)
Diverse leuke markten
Bijzondere pittoreske dorpjes
Universiteits-stad Coimbra

“Referentie”

Naam, woonplaats

“Referentie”

Naam, Woonplaats

LAATSTE FOTO’S VAN ONZE

Activiteiten

Fraga de Pena – Watervallen

Op 20km van onze Quinta vindt u deze prachtige watervallen: Fraga de Pena. Een bezoek waard! U kunt hier ook een mooie wandeling maken. We maken op uw verzoek een goed gevulde picknickmand om lekker te genieten van deze prachtige locatie.

Piódão

Dit prachtige leistenen dorp ligt op 35 km rijden van onze B&B, de weg er naar toe is al een belevenis op zich. Het dorp zelf is ook prachtig, er is hier ook een mooie wandeling uitgezet. In het dorp zijn diverse restaurantjes en op het plein voor de kerk zijn ook diverse likeurtjes te koop (en te proeven). Een bezoek meer dan waard!

Portugal dos Pequenitos – Coimbra

Wil je iets leren over de Portugese geschiedenis? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan dit (buiten) museum! Super leuk ook om te doen met kinderen. En daarna kun je Coimbra ontdekken, een stad op de UNESCO werelderfgoed lijst. Zo’n 60km rijden vanaf onze Quinta.

Schrijf je nu in voor onze Inspiratiemail én
krijg direct 5% korting op je verblijf.